2014. május 14., szerda

08- Tanácsok tusvonalhoz

Már időtlen idők óta hódít a tusvonal. Legyen szó a klasszikusról, az extrémről, a megszokott feketéről, a színesről vagy a csillámosról egyaránt. Akármilyen megjelenésű tusról is legyen szó, ebben a bejegyzésben pár tanácsot osztok meg veled a helyes használatáról.


  1. Válaszd ki  a neked valót!
    Már lehet kapni mindenfélét: tusfilc, folyékony tus, tégelyes zselés tus...
    Értelemszerűen azért fejlesztettek ki ennyi stílusút, hogy legyen miből válogatnod és megtaláld a számodra legmegfelelőbbet. Ajánlatos a vízállóak, a hosszan tartó hatás érdekében.
  2. Alapozz!
    Célszerű az arcbőröd mellett a szemeidet is lealapozni, púderezni. Szintén annak érdekében, hogy még egy átbulizott éjszaka után se másszon el.
  3. Légy biztos!
    Azért, hogy tökéletes legyen a végeredmény, támaszd meg a könyököd egy vízszintes, kemény felületen. Ezzel a mozdulattal csökkented a kezed remegését és sokkal stabilabban húzhatod a vonalat.
    Ha nem vagy teljesen meggyőződve, hogy megfelelő vonalat rajzolnál, ajánlatos előtte szemceruzával halványan meghúzni, majd  tussal átmenni rajta.
  4. A titkos recept
    A külső sarokban kezd a festést!
    Az egyik vonal az alsó szempillasor tövéből induljon és a vízvonalad meghosszabbítása legyen, a másik pedig a felső szempillasor ívét kövesse. Végül kösd össze ezt a két vonalat.

Itt egy kis segítség, hogyan fogj neki:


Videó az alapokról:


Videó 9 különböző tusvonalról:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése